Naša ponuda

Prepustite se kreacijama našeg kuhara, izrađenim od najfinijih sastojaka i posluženim s dodirom vrhunskog kulinarskog umijeća. Bilo da ste poznavatelj vrhunske kuhinje ili jednostavno želite uživati ​​u dobroj hrani s društvom, bistro Kašika Viljuška Nož nudi nešto posebno za svakoga.

Život je previše kratak za dosadnu hranu..

Vjerujemo da hrana nikada ne smije biti dosadna. Inovativna jela našeg kuhara kombinuju svježe, sezonske sastojke s kreativnim štihom kako bi se pružilo nezaboravno iskustvo objedovanja. Od slanih predjela do slatkih deserata, svaki je tanjir slavlje okusa i umijeća izrade.

Predjela

Uvod u vaše jedinstveno gastronomsko iskustvo

Salate

Spremljene od svježih sastojaka iz lokalnih vrtova

Kuhana jela

Pripremljeno po receptima koji su prenošeni generacijama

Čorbe

Jela koja bude sjećanja ali i daju preporuku za budućnost

Vina

Lokalne sorte sa ovih prostora sa naglaskom na Blatinu i Žilavku

Plate

Popularna meza za sve ukuse i gastronomske kategorije

Prilozi

Jednostavni obroci uz glavno jelo, a po želji i samostalno

Sendviči

Višeslojnost, odabir namirnica, originalni sosevi, svježina peciva

Slatko

Slatke note koje stvaraju najljepšu simfoniju

Predjela

Predjelo je prva mala porcija hrane koja se servira prije glavnog jela. Obično je to laganiji obrok koji služi kao uvod i priprema nepce za ostatak obroka.

CIjene se kreću od

3 KM

domaća pašteta, pecivo, salatica

domaći humus, pecivo, salatica

palenta, kukuruz, mladi sir, pavlaka

pogačice, izbor namaza

bulgur, izbor povrća, pecivo

zelene i crne masline, prženi bademi, sušeni paradajz, pecivo

izbor suhomesnatih i mliječnih proizvoda, pecivo

izbor svježeg sezonskog voća, med, pecivo

Salate

Salata se obično sastoji od svježeg povrća, voća, lisnatog zelenila i drugih sastojaka koji se režu na manje komade. Često se začinjava uljem, sirćetom i drugim dresinzima, kojim se pojačava ukus i dodaje sloj kompleksnosti.

Cijene se kreću od

8 KM

feta, paradajz, krastavac, luk, masline, kapari, dresing, pecivo

mozzarella, paradajz, bosiljak, pesto, pecivo

grašak, mrkva, krompir, kornišoni, šunka, jaja, majoneza, pecivo

piletina, zelena salata, paradajz, krastavac, luk, dresing, pecivo

junetina, salata, paradajz, luk, dresing, pecivo

tuna melt, kornišoni, majoneza, kukuruz, paprika, jaja, luk, pecivo

plodovi mora, masline, kapari, srdela, sušeni paradajz, pecivo

ugrijani brie, pečena cvekla, dresing, pecivo

Kuhana jela

Sastojci se termički obrađuju u sopstvenim sokovima kako bi se omogućilo miješanje ukusa i arome, te postigla odgovarajuća tekstura hrane.

Cijene se kreću od

7 KM

junetina, sofrito, domaći bujon, pecivo + prilog

grah, meso (junetina / kobasica / ćufte), sofrito, domaći bujon, pecivo

junetina, krompir, sofrito, bešamel, pecivo, salata

patlidžan, mozzarella, paradajz, parmezan, bešamel, pecivo

kiseli kupus ili japrak, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru

paprike ili tikvice, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru

luk, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru

mljevena junetina, luk, prezla, jaja, začini, sos, pecivo + prilog

Slatko

Slatko se obično konzumira kao završni dio cijelog obroka kako bi svojim slatkim ukusom i bogatom teksturom podvuklo završnu crtu.

Cijene se kreću od

2 KM

jabuke, calvados, tijesto, cimet, sos

mrkva, tijesto, cimet, krem-sir, orasi, sos

kakao, tijesto, šlag

piškote, kafa, vrhnje

riža, mlijeko, cimet

sezonsko voće, med

mrvljeni keks, šlag, sladoled, čokolada ili jagode

tijesto, čokolada, keks, šlag

Podijelite ovaj sadržaj na društvenim mrežama: