Plate

Plata je jelo koje se sastoji od raznovrsnih hladnih ili toplih delicija i obično se poslužuje kao dio predjela, meze ili raznovrsnog obroka na okupljanjima, proslavama ili posebnim prilikama. Plata najčešće može sadržavati meso, ribu i morske plodove, sir i mliječne proizvode, povrće i dekoraciju.

Plate mogu biti veoma raznolike i prilagođene različitim ukusima i preferencijama, te se često koriste kao praktičan i elegantan način posluživanja hrane na svečanim događajima ili prijemima.

Pogledajte našu ponudu…

TOPLE PLATE

LAGANICA
paprike, tikvice, ljubičasti luk, praziluk, šampinjoni, mrkva, šparoge, masline, sos – 14 BAM

TOPLA MEZA
pileći i juneći ražnjić, ćufte, kobasica, feferoni, kornišoni, sosevi, pecivo – 18 BAM

HLADNE PLATE

MLIJEČNA PLATA
travnički, feta, dimljeni, brie, gorgonzola, mozzarella, ementaler, salata, masline, pecivo – 18 BAM

HLADNA MEZA
pečenica, stelja, kulen, sudžuka, pureća šunka, pileća salama, salata, masline, pecivo – 18 BAM

ČENGINA PLATA
visočka pečenica, slavonski kulen, dalmatinski pršut, buđola, pureći vrat, izbor sireva, jaja, smokve, feferoni, masline, sjemenke, pecivo – 30 BAM

Podijelite ovaj sadržaj na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *