Kuhano

Kuhana jela se pripremaju termičkom obradom namirnica u tečnosti ili na pari. Ovo uključuje različite tehnike, kao što su: kuhanje, pirjanje, dinstanje ili kuhanje na pari. Glavna karakteristika kuhanih jela je da se sastojci termički obrađuju u tečnosti ili sopstvenim sokovima kako bi se omogućilo miješanje ukusa i arome, te postigla odgovarajuća tekstura hrane. Kuhana jela imaju bogat ukus i nježnu teksturu zahvaljujući procesu koji omogućava da se sastojci temeljito prožmu.

Pogledajte našu ponudu kuhanih jela…

SITNI ĆEVAP
junetina, sofrito, pecivo + prilog – 10 BAM

GRAH SA MESOM
(Izbor mesa: junetina / kobasica)
grah, meso, sofrito, pecivo – 8 BAM

MUSAKA
junetina, krompir, sofrito, bešamel, pecivo – 10 BAM

PARMIGIANA
patlidžan, mozzarella, paradajz, parmezan, bešamel, pecivo – 10 BAM

SARAJEVSKA DOLMA
junetina, japrak, paprika, luk, pecivo + prilog po izboru – 12 BAM

SARMA U KUPUSU
kiseli kupus, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru – 10 BAM

SARMA U JAPRAKU
japrak, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru – 10 BAM

PUNJENE PAPRIKE
paprike, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru – 10 BAM

PUNJENE TIKVICE
tikvice, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru – 10 BAM

SOGANDOLMA
luk, mljevena junetina, pecivo + prilog po izboru – 10 BAM

ĆUFTE U SAFTU
mljevena junetina, luk, prezla, jaja, začini, sos, pecivo + prilog – 10 BAM

PILEĆI PAPRIKAŠ
piletina, povrće, soffritto, domaći bujon, začini, pecivo + prilog – 10 BAM

KLEPE
tijesto, mljevena junetina, pavlaka, bijeli luk – 10 BAM

Podijelite ovaj sadržaj na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *