Čorbe

Čorba je naziv za različite vrste gustih i obično začinjenih supa koje se tradicionalno pripremaju u zemljama Balkana. Mnoge su varijacije čorbi, a osnovni sastojci najčešće uključuju povrće i neku vrstu mesa ili ribe, začine i temeljac. Čorbe mogu biti kremaste ili bistre, a često se poslužuju kao glavno jelo uz dodatak hljeba ili kao predjelo.

Pogledajte našu ponudu čorbi…

PILEĆA ČORBA
piletina, povrće, sofrito, domaći bujon, pecivo – 6 BAM

TELEĆA ČORBA
teletina, povrće, sofrito, domaći bujon, pecivo – 6 BAM

JUNEĆA ČORBA
junetina, povrće, sofrito, domaći bujon, pecivo – 6 BAM

RIBLJA ČORBA
riba, kozice, povrće, sofrito, domaći bujon, pecivo – 6 BAM

POVRTNA ČORBA
sezonsko povrće, leća, geršlo, sofrito, domaći bujon, pecivo – 5 BAM

GRAH ČORBA
grah, sofrito, domaći bujon, pecivo – 5 BAM

TARHANA
tjestenina (tarhana), sofrito, bujon, pecivo – 5 BAM

GAZPAČO ČORBA
blendana mješavina sirovog povrća, pecivo – 5 BAM

Podijelite ovaj sadržaj na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *